Handleiding: Databases aanmaken

H

De volgende stap is het maken van een database en een database-gebruiker. Mocht jouw webhost al een database voor je gemaakt hebben, dan heb je als het goed is de benodigde gegevens van hem gekregen. Als je zelf een database en database-gebruiker moet aanmaken, volg dan de volgende stappen:

  1. Log in op jouw webhost-account met de ontvangen inlogcodes.
  2. Ga naar het HELMpanel, cPanel, DirectAdmin of Plesk en log indien gevraagd in.
  3. Klik op de betreffende domeinnaam (is niet overal nodig).
  4. Klik op Database aanmaken of Database-manager en maak een nieuwe database aan, zorgdat je de naam van de database (alleen kleine letters) noteert.
  5. Als hier de naam van de host ook wordt vermeld, noteer deze dan ook. Meestal is dit localhost, maar niet altijd! Bij twijfel kun je jouw webhoster benaderen.

Vervolgens maak je ook een database-gebruiker aan. Stel hiervoor een gebruikersnaam (alleen kleine letters) en wachtwoord (hoofdletter, tekens en kleine letters door elkaar, zo onlogisch mogelijk maken) in, en noteer deze. Let op: bij sommige webhosters moet je nog aanvinken bij welke database deze database gebruiker hoort!

Je hebt dus – als het goed is – de databasenaam, databasegebruikersnaam en -wachtwoord en de naam van de host (Tip: gebruik hiervoor het programaatje kladblok uit de map ‘Bureauaccessoires’ van Windows / of de Teksteditor op de Mac) genoteerd. Deze gegevens heb je in de volgende stap nodig.

Ik wil reageren

Over mij

moi pic

Hee hallo, ik ben Pix, jouw web-/logodesigner in de dop en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie – en lekkere – flow vergt. Enneuhm…, mijn haar zit ook nog ‘es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina. Lees je mee?

Social me