Handleiding: Meer over afbeeldingen

H

Check vóór upload van je afbeelding het aantal kB’s

Kijk vóór je uploadt goed naar de afmeting en zwaarte (het aantal kilobytes/megabytes) van de afbeelding die je wilt benutten dit in verband met de laadtijd van je website.

Als je alle afbeeldingen maximaal 500 pixels breed maakt en de verhouding 4:3 (in landscape-modus of in portrait-modus 3:4) laat zijn, check dan ook even het aantal kilobytes dat de afbeelding op de server gaat innemen.

Sowieso laat WordPress een range voor 4 groottes van je afbeelding op de server opslaan omdat de keuze voor een specifieke grootte makkelijk maakt. Dat zie je onder Instellingen -> Media en zijn de versies: Thumbnail, Medium, Large en Full Size.

Het hangt af van je theme/lay-out welke grootte jou het best uitkomt.

Credits foto’s en alt-tekst-ingeven

Stel, je schrijft een blogpost en hebt er een prachtig plaatje bij gevonden en de benodigde data erbij om de producent ervan de juiste credits te geven. Als je de afbeelding uploadt kun je daarna bij het onderschrift de credits van de foto ingeven (zie hieronder). En een alt-tekst invoeren is altijd handig ten behoeve van S(earch) E(ngine) O(ptimizing).

Weergave-instellingen afbeelding bijlagen

Daarnaast kun je de afbeelding uitlijnen. Links, rechts of gecentreerd of ‘none’.

Je kunt daaronder ook bepalen of je afbeelding een hyperlink moet krijgen, zodat het in een nieuw browservenster opent met alleen die afbeelding.

Vragen? Neem contact op

Mocht je hieromtrent nog vragen hebben, dan hoor ik dat graag in de reacties of via mijn contactpagina.

Ik wil reageren

Over mij

moi pic

Hee hallo, ik ben Pix, jouw web-/logodesigner in de dop en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie – en lekkere – flow vergt. Enneuhm…, mijn haar zit ook nog ‘es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina. Lees je mee?

Social me