Handleiding: WordPress-vereisten en een webhost kiezen

H

De keuze aan webhosters is enorm groot en het is dan ook helemaal niet gek als je geen idee hebt welke je moet kiezen. Informeer altijd of de webhost die je wil een WordPress-, Movable Type-, of PivotX-installatie ondersteunt.

Dit zijn de minimale vereisten waaraan jouw webruimte moet voldoen:

– Minstens 1 database

– PHP – minstens versie 5.2.4

– MySQL: minstens versie 5.0

– Webruimte: minstens 50MB

Voor WordPress kun je hier kun je controleren of deze minimum-vereisten zijn veranderd, bijvoorbeeld na een nieuwe update van WordPress.

Heb je eenmaal een website draaien bij een webhoster die een WordPress-installatie ondersteunt, dan kun je er van uitgaan dat zij op de hoogte zijn van eventuele aanpassingen in de vereisten.

Verder is het erg belangrijk dat de webhoster niet alleen per e-mail te bereiken is, maar ook telefonisch. Voor het stellen van dringende vragen is dit heel prettig.

Registreer jouw domeinnaam bij de gekozen webhoster en kies een geschikt webhostingpakket met de minimale vereisten (zie hierboven) en zo’n 5 GB dataverkeer. Hiervoor betaal je gemiddeld zo’n € 35,00 tot € 40,00 per jaar.

Ik wil reageren

Over mij

moi pic

Hee hallo, ik ben Pix, jouw web-/logodesigner in de dop en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie – en lekkere – flow vergt. Enneuhm…, mijn haar zit ook nog ‘es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina. Lees je mee?

Social me