Over

O

Schrijven, dat is letterlijk wat ik voor ogen had, toen ik dit blog begon. Je zal er maar mee zitten….

Ik ben Pix – bouwjaar 1967 – en een gedreven schrijfster sinds 2002. Ik schrijf essays, columns en artikelen. Heb reeds een chicklit geschreven, ben werkzaam in de ICT en, tja, word thuis toch nog wel getolereerd door mijn feline vriendjes.

Mijn lijfspreuk:

Keep your heels, head and standards high

~ Coco Chanel

Deze site laat mijn rasse schreden en reis in de wereld zien in het geschreven woord. Hoe het is om steeds een beetje beter mens te worden.

Wat kun je hier vinden?

Je kunt hier vooral kortere als langere blogs vinden uit mijn koker. De blogs vertellen iets meer mij. En ze zijn niet gespeend van humor, actie en romantiek.
Járen geleden was ik o.a. hoofdredacteur van het inmiddels ter ziele gegane about:blank.nl en ook eindredacteur van 42bis.nl.

Maarrrr, wie ben ik nu echt?

Als ik wat eenvoudige kreten roep als humor, opgeruimd, energiek, niet snel gek te krijgen, betrouwbaar, vriendelijk, oplossingsgericht en mijn haar zit eigenlijk altijd goed, weet je natuurlijk nog niet veel. Je hebt hier te maken met een vrouw van 49 die af en toe in staat van oorlog is met haar hormonen en die liefst de hele dag creatief bezig is met anything visual zoals logo’s en webontwikkeling. Ik ben dan ook iemand die niet buiten mijn iMac, iPhone, iPad, maar liefst ook dat eeuwige biertje, nootje en chipje kan. Zolang het leven maar gezellig is, en blijft. Tussendoor meen ik te denken dat ik ook nog kan schrijven, wat een reddingsfactor blijkt te zijn. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn omgeving.

Wat zij zeggen…

Dat ik een heuse website heb is te danken aan Irene. Verduiveld handige tante met goede ideeën, een alziend oog en ze kan nog schrijven ook. Maar goed, zo’n website daar moet je zelf ook mee om kunnen gaan. Met eindeloos geduld heeft ze me geholpen, niets was te veel. En het was best veel. Ik ben een digitaal sukkeltje. Regelmatig wordt er ook iets onbegrijpelijks als plugins, bijvoorbeeld, aangepast of geïnstalleerd. Buiten dit technisch vernuft doorziet Irene ook nog op creatieve wijze wat jouw eigen website moet uitstralen. Ik ben blij.

~ Ingeborg Baumann

Een kijkje in de gedachte-wereld van Irene. Irene schrijft over gevoelens en onderwerpen die iedereen kent, maar die je niet kunt, of niet durft, onder woorden te brengen. Irene durft het wel en stiekem zijn we jaloers op haar openhartigheid en genieten van de herkenbaarheid. Je blijft lezen!

~ Diana van der Wal

Een intro-verte dame met extraverte blogs. Durft te benoemen, waar ik nog een nachtje over geslapen zou hebben. Nooit te beroerd haar duidelijke mening – waar nodig – te herzien. Soms denk ik: moet dat nu? Dan weer realiseer ik me, dat ik dat had willen zeggen. Maar ja, zij is een vrouw, en ik een mannetje van Mars.

~ Stephan Koopmans

Een uitgesproken dame die haar mening klaar heeft. En zich kwetsbaar durft op te stellen door gevoelens te beschrijven die ik op geen enkel ander blog aantref. Haar eerlijkheid en openhartigheid spreekt me aan. Het allerbeste aan Irene’s blog? Het besef dat het leven inderdaad pas na je veertigste begint, daar is zij het levende bewijs van.

~ MetroPaul.nl

Irene is open, durft in haar blogs persoonlijk te zijn en heikele onderwerpen aan te snijden. Dat bewonder ik in haar. Daarbij is ze altijd bezig haar schrijfstijl bij te punten en ontwikkelt ze zich daarin als een malle. Irene hoort bij blogland en andersom!

~ Esther Donkers

Vlog

Schrijfcoaching

Onlangs is er een Facebook-groep ontstaan: “Schrijfcoaching voor Bloggers” waar ook jij van harte welkom bent.

Portfolio

Ik weet wat jij zoekt…
Jij zoekt een lay-out, maar door die overload aan mogelijkheden vind je het moeilijk om een gedegen keus te maken. Wat jij nodig hebt is iemand die je een aantal presenteert die het absoluut waard zijn om in te zetten of voor te betalen.
Wat jij zoekt is iemand… Lees daar verder.

Blogroll

Hieronder mijn favorieten qua leesvoer… Eat your heart out…

Over mij

moi pic

Hee hallo, ik ben Pix, jouw web-/logodesigner in de dop en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie – en lekkere – flow vergt. Enneuhm…, mijn haar zit ook nog ‘es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina. Lees je mee?

Volgen mág

Testimonials

Irene heeft mij echt supergoed geholpen met het bijwerken van mijn website. De dingetjes waar ik zelf niet uit kwam, wist Irene in no-time te fixen. Ik merkte dat Irene heel veel weet en heel snel reageerde als ik haar hulp weer eens nodig had. Ik ben Irene erg dankbaar en als ik weer eens vastloop in Wordpress, weet ik heel goed waar ik moet aankloppen. Irene, bedankt!!
%d bloggers liken dit: